Van Wild naar (semi-) Kweek

Kaviaar

Sinds 2010 is het vangen van wilde steur, het verhandelen en/of in het bezit hebben van wilde kaviaar verboden. Het verhandelen en/of in bezit hebben van wilde kaviaar is een economisch delict waar hoge straffen op staan. Alle kaviaar is dus gekweekt en we hoeven geen onderscheid meer te maken tussen wild of kweek. Kaviaar is nu gewoon weer kaviaar.

cites-logo2

De kritische voorwaarden van het

Inkoopbeleid

Vele jaren ervaring en expertise van de Iraanse kaviaar meesters heeft ervoor gezorgd dat er inmiddels geen onderscheid meer gemaakt kan worden tussen wilde en kweek kaviaar.

House of Caviar & Fine Food werkt alleen met gerenommeerde Caviar Farms die voldoen aan een streng selectieproces. Deze farms moeten voldoen aan de kritische voorwaarden die House of Caviar & Fine Food stelt, zoals het gebruikmaken van een openwater systeem waarin de steuren vrij kunnen zwemen in stromende wateren afkomstig van een rivier, meer of open zee. De steur zwemt dus in een natuurlijk mogelijke habitat in de kwekerij waar ze zich kunnen voeden van de natuurlijke voedingstoffen uit stromende wateren, waar ze vier seizoenen meemaken en waar ze verder de schommelingen in de watertemperatuur meemaken.

De Iraanse kaviaar meesters volgen de natuurlijke cyclus van de steur en oogsten twee keer per jaar kaviaar, in de lente en herfst. House of Caviar & Fine Food vliegt eigen Iraanse experts van de geselecteerde kaviaar farms in voor een periode van 1 √° 2 weken om de beste steuren te selecteren, de eitjes te oogsten en verder tot kaviaar te verwerken.

keuring

Het proces

'Het verkrijgen van de beste kaviaar'

Location

Onze eigen kwekerij

1. Kweken

Location

Het selecteren van de steur

2. Selectie

Location

Het oogsten van de kaviaar

3. Oogsten

Location

Het wassen van de kaviaar

4. Wassen

Location

Het zouten van de kaviaar

5. Zouten

Location

Het inblikken van de kaviaar

6. Inblikken

Location

Het omblikken van de kaviaar

7. Omblikken